Vill du resa till Tobago? Boka prisvärd resa med hotell och flyg

Missa inte ett besök på Corbin Local Wildlife!

Vill du ta del av Tobagos flora & fauna är ett besök på Corbin Local Wildlife ett måste för dig. Corbin Local Wildlife är ett stort landområde omgivet av vacker…

Vill du ta del av Tobagos flora & fauna är ett besök på Corbin Local Wildlife ett måste för dig. Corbin Local Wildlife är ett stort landområde omgivet av vacker skog med betagande utsikt över det tobanska landskapet med mjuka kullar, dalar och havet vid Hope Bay.

Fruktträd och blommor lockar alla typer av vilda djur. Här solar sig vilda kaimaner vid stranden av parkens liljedammar och Corbin Wildlife är verkligen en skattkammare för fågelskådare – parken lockar kolibrier, manakiner, hägrar, mot-mots och jacamars. Förutom de vilda djuren, har parken många räddade och hotade arter. Här på Corbins tar Roy Corbin och paret Wright emot skadade vilda djur och vilda djur som tagits tillfånga för att has som husdjur. Här har de sedan parkens öppnande 2015 skapat en oas för dessa djur där de i en lugn och säker miljö kan läka och reproducera sig. Djur som sedan tros ha möjlighet att klara sig i det vilda återintroduceras gradvis till sitt naturliga habitat. 

Läs ännu mer: Om Corbin Local Wildlife

Corbin Local Wildlife Corbin Local Wildlife Corbin Local Wildlife

Arter du kan förvänta dig att möta i parken är bl.a boaorm, grön iguana, pecari tajacu och tattoo.

Vi rekommenderar vara ett besök här men förbokning är ett måste för att säkerställa att någon finns på plats och kan visa dig runt. Ring Roy Corbin för att boka ditt besök 00 1 (868) 327-4182.

Hitta hit: 68 Belmont Farm Road, Mason Hall, Tobago, Trinidad och Tobago

Här hittar du hemsidan till Corbin Local Wildlife

Inga kommentarer till Missa inte ett besök på Corbin Local Wildlife!

Castara Beach Tobago

Castara är en liten fiskeby på Tobagos västra karibienkust. Castara Beach, som även går under namnet Big Bay, är Castaras drygt 300 meter långa, mysiga sandstrand. Den närbelägna lite mindre…

Castara är en liten fiskeby på Tobagos västra karibienkust. Castara Beach, som även går under namnet Big Bay, är Castaras drygt 300 meter långa, mysiga sandstrand. Den närbelägna lite mindre beachen i Castara går såklart helt logiskt under benämningen Little Bay. Här kan du verkligen njuta av stilla dagar i skuggan av svajande palmlöv. De färgglada fiskebåtarna ligger i strandkanten efter morgonens fisketur och fiskarna samlas gärna en stund för den för Tobago så karaktäristiska limingen, i skuggan framför någon av strandens små barer/restauranger.

Beachhäng Castara Beach

Vad gör du på Castara Beach?

Castara är en beach bäst lämpad för att bara chilla men blir du rastlös finns lite att göra. Du kan snorkla (bäst på norra delen av stranden) eller hyra en kajak. Blir det för mycket sol finns möjlighet att hyra solstol och parasoll. Att fiska eller åka på båtutflykt är andra aktiviteter som erbjuds. Varje torsdagskväll tänds lägerelden på stranden för ett skönt party där det dova trummandet och rytmiska reggaetoner skapar tropisk stämning. Stranden har badvakter.

Castara Beach badvaktstorn

Castara Beach och Castara är verkligen värda ett besök när du besöker Tobago!

Du hittar information om fler av Tobagos stränder här och här.

Inga kommentarer till Castara Beach Tobago

Med glasbottenbåt på ett turkost hav

Ett nästan måste när ni är på Tobago är att ta en av alla de glasbottenbåtturer som utgår från Storebay eller Pigeon Point. Att få komma ut en sväng på…


Ett nästan måste när ni är på Tobago är att ta en av alla de glasbottenbåtturer som utgår från Storebay eller Pigeon Point. Att få komma ut en sväng på havet är alltid en lisa för själen och det ger ett helt annat perspektiv att få se land från havet. Turerna går först till Bucco reef där tid ges till att snorkla om vinden tillåter. Om du inte vill snorkla finns möjlighet att se koraller och fiskar genom glasbotten. Ni fortsätter sedan till Nylon Pool.

Utflykter på Tobago, glasbottenbåt från Storebay
Utflykter på Tobago, glasbottenbåt från Storebay

En helt osannolik plats med grunt vatten och kritvit sandbotten som ger en färg på havet sällan skådad. Platsen namngavs av engelska Prinsessan Margret på 60-talet då hon tyckte att vattnet var lika genomskinligt som en nylonstrumpa. Det sägs att en blir 10 år yngre vid ett dopp i Nylon pool!

Utflykter på Tobago, glasbottenbåt från Storebay
Utflykter på Tobago, glasbottenbåt från Storebay

Det finns två sorters turer dels med lite mindre båtar men sedan finns även partybåtarna med musik och dryck ombord. Vad ni väljer beror såklart på personliga preferenser men om ni mer är ute efter en naturupplevelse rekommenderas att komma iväg rätt tidigt på morgonen innan de mer partysugna vaknat till liv.

Utflykter på Tobago, glasbottenbåt från Storebay

Läs mer om våra resor till Tobago.

Inga kommentarer till Med glasbottenbåt på ett turkost hav

Blue Waters Inn – en undangömd pärla

Undangömd i den halvmånesformade bukten Batteux Bay på Tobagos nordöstra udde hittar du den lilla resorten Blue Waters Inn med sina 38 rum och bungalows, omgärdade av regnskogens grönska och…

Undangömd i den halvmånesformade bukten Batteux Bay på Tobagos nordöstra udde hittar du den lilla resorten Blue Waters Inn med sina 38 rum och bungalows, omgärdade av regnskogens grönska och havets turkosa vatten. I det absoluta blickfånget ståtar Little Tobago, det äldsta fågelskyddsområdet i den västra hemisfären.

Blue Water Inn – en resort med historia

Blue Waters har genom åren tagit många skepnader, som sockerplantage, djurskyddsområde, skola för harpunfiske och tillhåll för pojkscouter innan det tillslut fick sin nuvarande form. Huvuddelen av tiden har det varit i Trinidadfamiljen Tuckers ägo men under en period har området ägds av familjen Guinness.

Varför ska du välja Blue Waters Inn?

Till Blue Waters Inn flyr du några dagar för total avkoppling, om du gillar att dyka eller för sköna vandringar i de grönskande omgivningarna. Här hittar du en vacker strand, dykcenter och Jason i köket ser till att magen blir belåten. Kayaker och stand up brädor finns att tillgå. Wifi är något svagt och räcker inte riktigt i alla rum men fungerar fint i de gemensamma utrymmena. Tennisbanan är i för dåligt skikt för att använda.

Läs mer om våra resor till Blue Waters Inn

Om alla våra resor till Tobago kan du läsa här

Blue Waters Inn, Tobago hotell Blue Waters Inn, Tobago hotell Blue Waters Inn, Tobago hotell Blue Waters Inn, Tobago hotell Blue Waters Inn, Tobago hotell Blue Waters Inn, Tobago hotell

Inga kommentarer till Blue Waters Inn – en undangömd pärla

När Robinson kom till byn – Englishman’s Bay Beach

Den totala kontrasten till Pigeon Point inne i Crown Point är Englishman’s Bay Beach.  Englishman’s Bay ligger omsluten av sluttningar täckta av tät grönska och bara längs strandkanten glimmar en…

Den totala kontrasten till Pigeon Point inne i Crown Point är Englishman’s Bay Beach.  Englishman’s Bay ligger omsluten av sluttningar täckta av tät grönska och bara längs strandkanten glimmar en sträcka gyllene sand som en lysande månskära. Här är det lugn och ro som råder och både solsängar & parasoll lyser med sin frånvaro. Och även människor. Har du tur delar du stranden med ortens fiskare och får följa deras kamp när dagens fångst ska inkasseras.

Englishman’s Bay Beach är kanske ändå mest känt för att det sägs att det var här Robinson Crusoe spolades iland efter sitt skeppsbrott. Att det var här han bodde under sina 28 år som skeppsbruten.

På stranden finns ett litet kafé, Eula’s, där det serveras mat och dryck. I anslutning till kaféet finns även en liten souvenirbutik.

Det tar ca 1 timme att köra till Englishman’s Bay från Crown Point eller en timme att gå från Castara.

resa till Tobago, Tobagos stränder, Englishmans Bay Beach

Du kan läsa mer om Englishman’s Bay på resebloggarna Discovering the World och På vift.

resa till Tobago, Tobagos stränder, Englishmans Bay Beach

resa till Tobago, Tobagos stränder, Englishmans Bay Beach

resa till Tobago, Tobagos stränder, Englishmans Bay Beach

resa till Tobago, Tobagos stränder, Englishmans Bay Beach

resa till Tobago, Tobagos stränder, Englishmans Bay Beach

 

Inga kommentarer till När Robinson kom till byn – Englishman’s Bay Beach

Cykla på Tobago

Att göra en cykelutflykt på Tobago är något vi varmt kan rekommendera. Sean På Mountainbiking Tobago erbjuder cykelutflykter på alla nivåer, allt från stilla turer längs kusten för nybörjare till…

Att göra en cykelutflykt på Tobago är något vi varmt kan rekommendera. Sean På Mountainbiking Tobago erbjuder cykelutflykter på alla nivåer, allt från stilla turer längs kusten för nybörjare till verkliga hardcorebanor för den erfarne mountainbikecyklisten. Det är en härlig känsla att trampa sig fram genom Tobagos frodiga grönska men Tobago är kuperat så viss kondition krävs även på de enklare turerna.

Sean som leder många av turerna kommer från systerön Trinidad men har bott på Tobago de senaste 20 åren och kan varenda cykelstig på ön. Eftersom han även driver isfabrik på Tobago går han under smeknamnet Sean the iceman.

För oss mer vardagscyklister utgår turerna oftast vid Mt. Irvine Bay. För mer erfarna cyklister kan turerna börja vid ert boende.

Resa till Tobago, cykla på Tobago, cykelutflykt Resa till Tobago, cykla på Tobago, cykelutflykt Resa till Tobago, cykla på Tobago, cykelutflykt Resa till Tobago, cykla på Tobago, cykelutflykt Resa till Tobago, cykla på Tobago, cykelutflykt Resa till Tobago, cykla på Tobago, cykelutflykt Resa till Tobago, cykla på Tobago, cykelutflykt Resa till Tobago, cykla på Tobago, cykelutflykt

Inga kommentarer till Cykla på Tobago

Tobagos hotell – Kariwak

Kariwak är hotellet med den personliga servicen beläget i en fantastisk tropisk trädgård. Du kan välja mellan någon av de 18 bungalowens som omgärdar poolen eller de 6 som ligger…

Kariwak är hotellet med den personliga servicen beläget i en fantastisk tropisk trädgård. Du kan välja mellan någon av de 18 bungalowens som omgärdar poolen eller de 6 som ligger inbäddade i trädgårdens lummiga trädgård med hängmattor och bubbelpool. Och i trädgården odlas huvuddelen av restaurangens örter & kryddor. Här står lugn & ro i centrum.

Som gäst kan du kostnadsfritt delta i de dagliga aktiviteterna som yoga & meditation. Mot ersättning erbjuds även massage.

Till Pigeon Point stranden är det ca 20-30 minuters promenad men Kariwak erbjuder gratis transport för den som inte vill gå. Till stranden Store Bay inne i Crown Point är det ca 5 minuters gångavstånd.

Kariwak är ett riktigt trevligt hotell där personalen får dig att känna dig hjärtligt välkommen!

Läs mer om våra resor till Tobago där du bor på Kariwak

Res till Tobago, bo på Kariwak Res till Tobago, bo på Kariwak Res till Tobago, bo på Kariwak Res till Tobago, bo på Kariwak Res till Tobago, bo på Kariwak Res till Tobago, bo på Kariwak

Inga kommentarer till Tobagos hotell – Kariwak

Pigeon Point – Tobagos stolthet

Ett måste om du är på Tobago och kanske nummer ett i listan över Tobagos stränder är stranden Pigeon Point strax utanför Crown Point. I det lilla naturreservatet på sydvästra…

Ett måste om du är på Tobago och kanske nummer ett i listan över Tobagos stränder är stranden Pigeon Point strax utanför Crown Point. I det lilla naturreservatet på sydvästra Tobago hittar du denna paradisstrand där sanden gnistrar vit, havet glitter turkost och palmerna svajar i vinden. Men det är också Tobagos populäraste strand så här är det tätt med människor och febril aktivitet råder för det mesta. I de små barerna spelas musik och serveras carib.

Parken är öppen mellan 9-5 och det tar ca 20-30 minuter att gå hit från Crown Point. På Pigeon Point går det att hyra både solsäng och parasoll. Tillgång till snacks och souvenirbutik. 

Flera aktiviteter utgår härifrån som glabottenbåt till Buccoo Reef, SUP, dykning mm.

Inträde: $TT 20/dag eller $TT 100 /vecka. Barn halva priset. (Priser 2019)

Du kan läsa om fler av Tobagos stränder här.

Tobagos stränder, Pigeon Point

Tobagos stränder

Tobagos stränder, Pigeon Point

Tobagos stränder, Pigeon Point

Tobagos stränder, Pigeon Point

Tobagos stränder, Pigeon Point

Tobagos stränder, Pigeon Point

Inga kommentarer till Pigeon Point – Tobagos stolthet

Type on the field below and hit Enter/Return to search