Trinidad karneval

Karnevalen i Trinidad – en färgsprakande, rytmisk upplevelse!

Trinidadkarnevalen, även känd som ”The Greatest Show On Earth,” rankas som en av världens största karnevaler. Höjdpunkten av karnevalen infaller alltid 40 dagar före påsk, och i år äger festligheterna rum den 12–13 februari. Förberedelserna och firandet börjar emellertid långt före!

Karnevalen i Trinidad – planering och förberedande tävlingar

Förberedelserna för deltagarna i karnevalen börjar vanligtvis redan strax efter nyår, och intensifieras alltmer ju närmare karnevalsdagarna kommer. Under helgen innan karnevalen, 2024 innebär det den 10de-11e februari, hålls många prestigefyllda tävlingar, inklusive calypso-, soca- och steelbandtävlingar samt ”King & Queen of Bands,” där de vackraste karnevalsdräkterna utses.

När festen intar Port of Spain

Karnevalen på Trinidad 2024 inleds tidigt på morgonen den 12 februari, runt kl. 03.00, när startskottet går och huvudstaden Port of Spain förvandlas till en fest utan dess like under två dagar. Tusentals ”mas players,” steelbands och festglada människor intar gatorna, och det som möter en är en explosion av färger, rytmer, dans, rom-och-cola-drinkar, solsken och glädjefyllda människor.

Årets höjdpunkt

För många av invånarna på Trinidad och Tobago utgör karnevalen årets höjdpunkt, en efterlängtad händelse. Många investerar sina sista slantar på att delta i ett karnevalsband och för att skaffa vackra karnevalsdräkter. Det är under dessa dagar som man har möjlighet att fly vardagens tristess med musikens rytmer och dansens glädje. Karnevalen blir en gigantisk fest som får hela landet att dansa, oberoende av samhällsklass eller religion.

Har du provat whining?

En speciell dansform under karnevalen är ”wining,” som kommer från det engelska ordet ”to wind” och innebär att rotera höfterna till musiken. Det är en sensuell och mycket populär dans på öarna generellt och särskilt under Trinidad & Tobagos karneval.

Vill du uppleva denna infernaliska, färgsprakande Trinidad karneval?!

För att delta i karnevalen på bästa sätt bör man anmäla sig till ett karnevalsband, köpa en karnevalsdräkt och delta i karnevalståget. Det finns karnevalsband och dräkter i alla prisklasser. Om man inte vill vara med i ett karnevalsband kan man enkelt delta i festligheterna genom att befinna sig på gatorna och njuta av festen vid något av de många ljudsystemen längs gatorna, vilket är helt kostnadsfritt.

Att lyckas få plats i ett karnevalsband nu 2024 blir antagligen svårt, det här är som sagt ett extremt populärt event men börja planera 2025 års karneval redan nu, då går karnevalen av stapeln 3-4 mars!

Här hittar du vår


Publicerat

i

av

Etiketter:

Tobagoresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 

Ring eller maila oss! 
📞 08-30 21 03 
📩 info@tobagoresor.se

Nyfiken på en resa till Tobago? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!