Tobago – Beyond Ordinary!

Det finns många anledningar att boka en resa genom oss på Kenzan Travel men den kanske absolut främsta är våra kompetenta resesäljare. Ta Tobago och Carina som ett exempel. Carina har varit på Tobago omkring 15 gånger på lika många år så vi törs lova att det är få resesäljare här i landet som kan den lilla paradisön lika bra som Carina kan.

Men vad är det som får Carina att återvända till Tobago gång på gång? Vi får helt enkelt fråga henne! Över till Carina:

Mitt älskade Tobago

Jag älskar Tobago för människorna och den härliga, tillbakalutade stämningen som fortfarande finns där. Att det fortfarande är så oexploaterat och opretentiöst. Älskar stränderna och den vackra naturen. Tobago’s turistbyrå har Tobago – Beyond Ordinary som sin slogan, och det stämmer verkligen.

Var ska du bo på Tobago?

Själv föredrar jag att bo i Crown Point på västra sidan av Tobago. Det är där du hittar den berömda stranden Pigeon Point men det är också där mycket av vad som händer på den lilla ön, händer. På den här sidan av ön är också havet lugnare vilket gör det mer inbjudande till bad i det stora blå havet. Den västra delen av Tobago gränsar nämligen mot det lugnare Karibiska havet och den östra mot vilda Atlanten.

Men vad jag verkligen kan tipsa om är att dela upp ditt boende och även ta några dagar i t.ex. Castara.

Men med det sagt så är mitt favorithotell Bacelot Beach Club som ligger utanför Tobagos huvudort Scarborough på den östra sidan av ön. Vill du bo på ett charmigt, lugnt, mysigt boutique hotell med bra service och god mat, boka då in dig några dagar här.

Tobagos bästa strand?

Det finns flera mysiga stränder på Tobago men om jag bara får välja en så måste det bli Pigeon Point. Pigeon Point är ett naturreservat så det kostar en liten peng att komma in men här hittar du gnistrande vit sand och ett glittrande turkost hav kantat av vajande palmer. Här finns några beachbarer där reggietoner flödar så stämningen är skönt avslappnad.

Inget Tobago utan liming

Liming på Tobago är inte ett begrepp utan en livsstil, stressa ner, njuta av det lilla, hänga med vänner, att ta tillvara på det enkla i vardagen och koppla av. Allt det som bidrar till Tobagos sköna stämning. Om jag ska tipsa om några favoritställen för att ”lima” så måste det bli Traditions Beach Bar (Pigeon Point,) Anchor Bar (Mt. Irvine Beach,) Bago´s Beach Bar (Crown Point,) och Man on the Rock (Store Bay).

Favoritrestauranger

Det är alltid svårt att tipsa om matställen men favoriten är nog allt  The Fish Pot i Pleasant Prospect. En skaldjursrestaurang med lummig veranda. Men lunch intas med fördel på Tradition Bar på Pigeon Point.

Tobagos bästa utflykter

När du kopplat av några dagar och vill utforska ön lite mer är det här mina favoriter:
*Ta en tur till Castara och Englishman Bay Beach
*Sunday School
*Glasbottenbåt med snorkling, bad i Nylon Pool & barbeque på No Man’s Land
*Hyr bil eller ta en taxi för en tur runt ön med lunch på Jemma’s Treehouse

Så, har jag fått dig sugen på en resa till Tobago? Kontakta mig så hjälper jag dig gärna med att sätta ihop en härlig resa till min favoritö!

Mvh Carina


  Publicerat

  i

  av

  Etiketter:

  Tobagoresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
  Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 

  Ring eller maila oss! 
  📞 08-30 21 03 
  📩 info@tobagoresor.se

  Nyfiken på en resa till Tobago? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!