Mat- och restaurangguide till Trinidad & Tobago

Liksom på andra öar i Västindien med närhet till havet, dominerar fiskrätter menyerna. Restauranger finns i alla olika prisklasser och tycker du om fisk och skaldjur är Dillon´s Sea Food Restaurant i Crown Point värt ett besök. Tobago är främst berömt för sina krabbor och hummer. Just hummern är också ovanligt billig på Tobago jämfört med de flesta andra länder. Nedan har du ett axplock av våra favoritställen på främst Tobago, men även Trinidad.

Jemma´s Treehouse Resaturant

Jemma´s Treehouse Restaurant i Speyside är en klassiker. Restaurangen är byggd kring grenarna av ett stort mandelträd. Till Jemma´s har turister vallfärdat i många år för att avnjuta Jemma´s kokkonster. Här serveras lokal mat av yppersta klass. Grillad hummer eller fisk, räkor, macaroni pie eller kyckling är vad menyn består av.

”Mammorna” i Store Bay

Billig och god lokal mat äter du hos ”mammorna” som har sina små stånd vid Store Bay. Här kan man bland annat köpa ”nationalrätten” roti, fisk eller kyckling för några tior.

Fler restaurangtips på Tobago

The Pasta Gallery ligger i Crown Pointområdet på väg till Pigeon Point. Prova gärna deras spagetti carbonara. Du blir inte besviken.

Pizzeria La Cantina ligger även den i Crown Pointområdet. Öns absolut bästa pizzeria och en stor favorit bland barnfamiljerna.

TripAdvisors besökare har röstat fram The Seahorse Inn som den bästa restaurangen i kategorin ”Finare Middag”. Den återfinns på Old Grafton Beach Road.

Det matställe som överlag fått bäst betyg av Tripadvisors besökare är annars lunch-restaurangen Mesoreen Cafe Bistro på Store Bay Local road.

Den italienska restaurangen La Tartaruga i Buccoo har i många år varit en av de populäraste restaurangerna på ön och är väl värd ett besök. Kom dock ihåg att boka bord i förväg, annars är risken överhängande att du får vända i dörren.

Ytterligare en restaurang som vi kan rekommendera är restaurangen på Sandy Point Beach Club. Den ligger alldeles nere vid havet och här råder en varm och trevlig atmosfär. Här äter du lokal mat till humana priser.

Sandy Point

Vissa hotell har bra restauranger, prova Kariwak Village som serverar god mat i mysig omgivning. Café Coco tillhör Coco Reef, entrén hittar vid sidan om vägen till Pigeon Point. Båda hotellen ligger i Crown Pointområdet. Läs mer om hotell på Tobago.

Slutligen, besöker ni Trinidad och berömda Maracas Bay är en ”shark bite” (hajsmörgås) ett måste, en delikatess som säljs på Maracas och inte bör missas. Serveras ungefär som kebab med sallad och goda såser. Till det bör man dricka det lokala ölet Carib (kall!).

Mer om maten på Trinidad & Tobago

Köket i Trinidad & Tobago har hämtat influenser från olika delar av världen. Bland annat hittas starka spår av mat från Indien/södra Asien, Afrika, Portugal, Spanien, Nordamerika och Kina samt det judiska och arabiska köket. Den saliga blandningen av kulturer har resulterat i en kulinarisk fusion som är mycket mer intressant och komplex jämfört med de flesta andra öar i Karibien.

Till frukost äter man gärna tunnbröd (roti) med bönor eller okra med curry-kryddor. Även fisk som sardin eller strömming serverat med kokosbröd är populärt.

Till lunch eller middag är bland annat ”doubles” en mycket populär rätt. Doubles är kikärtor tillagade i curry, serverad mellan två ”baras” (lätt stekta brödskivor). Krabb-dumplings är en annan populär rätt.

Föredrar du vegetarisk mat? Då bör det glädja dig att det finns 2 större grupper av vegetarianska kulturer på Trinidad & Tobago: hinduer och rastafaris. Detta innebär att de flesta restaurangerna har vegetariska alternativ.

Den mest populära rätten på Trinidad är förmodligen ”Callaloo”, en gryta/soppa gjord på okra eller spenat med ingredienser som hummer, krabba, kokosmjölk, kött, chili, etc. Rätten, som återfinns i olika varianter runtom i Västindien, härstammar från västafrikanska slavar.

Drycker som måste testas på Trinidad & Tobago:

Coconut water – kokosnötsvatten (utan smaksättning, serverad iskall) och chokladte!

Alkohol

Den lokala ölen är som tidigare nämnt Carib, och den mest populära spritsorten är rom. Missa inte den lokala specialiteten Angostura bitter, en spritbaserad örtessens som används i flera apertifer och digestifer. Angostura skapades av en tysk läkare på 1800-talet och essensen sägs stimulera aptiten och underlätta matspjälkningen.

Tobagoresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 

Ring eller maila oss! 
📞 08-30 21 03 
📩 info@tobagoresor.se

Nyfiken på en resa till Tobago? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!