Vandra på Tobago

Vandra på Tobago

Tobago, vår lilla pärla i Karibien, är känd för sina vita sandstränder och turkosblåa vatten. Men bortom solstolarna och strandparasollerna finns en värld av natursköna skatter som väntar på att bli upptäckta av äventyrslystna resenärer. Vandring är ett av de bästa sätten att verkligen uppleva Tobagos unika skönhet och rika biologiska mångfald. Här är en guide till några av de härliga vandringslederna på ön.

Gilpin Trace – en rundtur i regnskogen

Gilpin Trace är en av de mest populära vandringslederna på ön. En ca 1 mil lång cirkulär rutt. Den tar dig genom regnskogen i Main Ridge Forest Reserve och erbjuder möjligheter att upptäcka en mängd växt- och djurarter. Under din vandring kan du stöta på olika färgglada fåglar och fjärilar.

Main Ridge Forest Reserve är ett av världens äldsta skyddade områden och etablerades redan 1776. Main Ridge är den huvudsakliga landhöjningen på Tobago och består av en nästan 3 mil kedja av kullar. Som högst når du 572 m.ö.h.  

Här kan du följa leden via karta.

Vandra på Tobago, Gilpin Trace

Castara till Englishman’s Bay

Från den charmiga fiskebyn Castara på Tobagos lä-sida till en av Tobagos absolut vackraste stränder – för att ta den natursköna timslånga vandringen till den avskilda Englishman’s Bay. Bege dig norrut längs vägen och följ skogsreservatets kant, turen bjuder på underbara vyer över kusten och regnskogen. Trots att du går längs vägen är det mycket lite förbipasserande trafik. Du vet att du nästa är framme när den halvmåneformade Robinson Cruise-stranden breder ut sig framför dina ögon.  Packa med dig din snorkel: du kommer definitivt vilja svalka dig i vattnet och det finns ett korallrev precis utanför kusten.

Argyle Waterfall – en tur för alla

Denna vandring tar dig till en av Tobagos mest populära vattenfall – Argyle Waterfall. Stigen leder genom en frodig dal och över en bro som korsar Argyle River. När du närmar dig vattenfallet, känns det som om du har kommit till en magisk plats. Det kristallklara vattnet kastar sig ner i en naturlig pool där du kan ta ett uppfriskande dopp efter din vandring. Det är ett inträde in och från entrén är det en ca 15-20 min lång vandring till nedersta fallet. Går du från Roxborough får du lägga på ca 15 min.

Pigeon Peak – för den mer erfarne vandraren

Är du sugen på en större utmaning? Ta sikte mot öns högsta punkt – Pigeon Peak – vid den östra änden av Main Ridge Forest Reserve. Genom igenvuxna och mestadels omarkerade led tar du dig fram som en sann upptäckare.. Det finns några olika vägar, men den huvudsakliga följer en gammal plantageväg som skär längs sluttningen. Strax före en ravin leder en brant stig upp i öppen regnskog varifrån du kan nå toppen. Detta är definitivt en tur där du tar med dig en lokal guide. Avsett en halvdag för vandringen.

Vandra på Tobago

Oavsett om du är en erfaren vandrare eller bara vill ta en avkopplande promenad i naturen, har Tobago något att erbjuda. Kom ihåg att ta med vatten, bekväma skor och en kamera för att fånga öns fantastiska skönhet. Vandring på Tobago är inte bara ett sätt att upptäcka den naturliga skönheten, utan det ger dig också möjlighet att komma närmare ön och dess kultur. Så, ta på dig dina vandringskängor och ge dig ut på äventyr i Tobagos otroliga omgivningar.

Gillar du äventyrsresor? Kika då på våra resor till Sri Lanka.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Tobagoresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 

Ring eller maila oss! 
📞 08-30 21 03 
📩 info@tobagoresor.se

Nyfiken på en resa till Tobago? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!