Pigeon Point, Tobago

Tobagos 7 bästa stränder

Tobago, en av våra favoriter bland de karibiska öarna, bjuder på skönt strandhäng. Så nöj dig inte med stranden du har närmast, hyr en bil, åk på utflykt och upptäck fler av Tobagos mysiga stränder!

Pigeon Point Beach – mångas nr 1

Pigeon Point Beach är utan tvekan en av Tobagos mest kända stränder och många anser den vara en av de vackraste i hela Karibien. Belägen på sydvästra kusten av ön, erbjuder denna strand enastående vit sand, turkosblått vatten och en skön atmosfär. Med sina palmer som vajar i brisen, barer och den ikoniska Pigeon Point-pontonbryggan – här trivs man med livet.

Pigeon Point pir

Englishman’s Bay – för Robinson Cruisekänslan

Store Bay – för aktiviteter

Store Bay

Castara Bay – för en autentisk strandupplevelse

Buccoo Bay – snorkling, Sunday school & simma med hästar

Buccoo Bay är hem till en av Tobagos mest kända evenemang, den årliga Buccoo Reef Boat Race. Men det är inte bara tävlingen som lockar besökare till denna strand. Buccoo Bay är också känt för sitt underbara korallrev som lockar snorklare och dykare från när och fjärran. Med sina klara vatten och mångfald av marint liv är det ett paradis för dem som älskar undervattensutforskning. Här kan du även få möjligheten att simma med hästar.

Utflykter på Tobago, glasbottenbåt från Storebay

Bloody Bay – avskilt på norra delen av ön

Bloody Bay är känd för sin natursköna skönhet och avlägsna atmosfär. Stranden erbjuder mjuk sand och lugnt, klart vatten, perfekt för avkoppling och sköna bad. På grund av dess avskilda läge är Bloody Bay oftast mindre besökt än andra stränder på ön, vilket gör det till en idealisk plats för dig som söker lugn och ro. 
Det finns inte så många faciliteter här, så det är bäst att ta med egen picknick och vatten. 

Parlatuvier Bay 

Sist men inte minst är Parlatuvier Bay, en pittoresk fiskeby som ligger på Tobagos nordkust. Med sin dramatiska bergsbackdrop och vajande palmer är det en plats som tar andan ur dig. Stranden erbjuder lugna vatten perfekta för simning och snorkling, och besökare kan också njuta av utsikten över det karibiska havet från den närliggande utsiktspunkten.

Parlatuvier Bay 

Publicerat

i

av

Etiketter:

Tobagoresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 

Ring eller maila oss! 
📞 08-30 21 03 
📩 info@tobagoresor.se

Nyfiken på en resa till Tobago? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!