Hänge dig åt liming på ljuvliga Tobago

Liming och Tobago går hand i hand. Att stressa ner, njuta av det lilla, hänga med vänner, att ta tillvara på det enkla i vardagen och koppla av. Det är vad liming handlar om och det finns inget bättre ställe att göra detta på än Tobago. För tobagierna har gjort detta till sin livsstil!

Liming pågår överallt och hela tiden på den lilla ön i det stora havet men det finns såklart några platser och några tillfällen när du kan lima lite extra. Här kommer några av våra absoluta favoriter.

Sunday School – en institution

Det går inte att skriva om liming och Tobago utan att nämna Sunday School. Tobagos version av Sunday School har endast en sak gemensam med vad vi kanske förknippar med söndagsskolan – det sker på en söndag.
Sunday School är ett ikoniskt event för liming. Varje söndag samlas människor på Buccoo-stranden för att dansa till calypso-musik, njuta av karibisk mat och umgås. Stämningen är elektrisk och atmosfären fylld av glädje och gemenskap. Vill du uppleva liming på riktigt är det här definitivt platsen för dig!

Det årliga getloppet är också ett ypperligt limingtillfälle!

Den årliga karnevalen på Tobago

I februari eller mars varje år går karnevalen i Trinidad & Tobago av stapeln. Och även om den stora karnevalen händer på Trinidad finns det självklart även en mindre karneval på Tobago och ett bättre tillfälle till liming finns knappast.
Under denna livliga festival fylls gatorna med färgglada kostymer, livfulla danser och rytmisk musik. I sann liminganda bjuder karnevalen på en möjlighet att bryta loss från vardagen, släppa loss och njuta av livet.

Castara Bonfire on the Beach

Varje torsdagskväll när solen går ner och mörkret sänker sig tänds lägerelden på Castaras vackra strand och snart börjar musikenljuda. Sakta samlas lokalbefolkningen och besökare för att hänga på stranden. Dansa till rytmerna av den pulserande musiken, bada i månens sken eller spela kort med vänner. Liming i dess sanna betydelse.

Och ett gäng härliga barer

Men om du nu inte råkar vara på Tobago under karnevalen, på Buccoo en söndag eller Castara en torsdag så finns självklart en mängd trevliga barer där du kan lima tillsammans med locals. Några av våra favoriter är:

Bago´s Beach Bar Crown Point 
Jade Monkey Crown Point
Man on the Rock Store Bay 
Traditions Bar Pigeon Point
Anchor Bar Mt Irvine

Fler bartips kan du få hos Aisha på Island Girl

Så åk till Tobago. Stressa av och varva ner. Och hänge dig till konstarten liming!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Tobagoresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 

Ring eller maila oss! 
📞 08-30 21 03 
📩 info@tobagoresor.se

Nyfiken på en resa till Tobago? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!