Äntligen har jag varit tillbaka på Tobago!

Under våren har jag haft möjlighet att äntligen få åka tillbaka till Tobago efter pandemin. Att återvända var helt fantastiskt! Det kändes som att komma hem. Älskar denna ö, så avslappnad och cool med underbara människor och så vackert. Jag vet att jag inte är ensam med denna kärlek till Tobago så tänkte dela med mig av en uppdatering – hur upplevs Tobago nu efter pandemiåren?

Så hur ser det ut på Tobago efter pandemin?

Som tur är inte mycket som är annorlunda mer än att det är färre turister. De flesta hotellen har klarat sig och även restaurangerna. Det enda lilla negativa är att det nu i själva Crown Point är mest fastfood restauranger. Men självklart finns också fortfarande flera bra alternativ som hotellen, nyöppnade Brown Cow och Tobago Paradise Grill (på väg ut till Pigeon Point). Lunchen och rum-punchen är fortfarande super på Traditions Bar & Grill (Pigeon Point) och personalen lika trevliga som alltid.

Mera mat

Mt Irvine Beach ståtar med en ny bar som är jättebra, både på dagar och kvällar – Anchor Bar & Grill. 

På väg mot Buccoo har även en ny restaurang vid namn Cafe Down Low slagit upp portarna. Här lyckades vi inte få bord denna gång men det ser lovande ut så hoppas på bättre lycka nästa gång.

Ett säkert kort när det kommer till bra mat på Tobago är Bacolet Beach Club som fortfarande levererar mycket god mat och bra atmosfär.

Vi tog även en lunch på Jemmas Treehouse. Plötsligt händer det – fast jag har varit på Tobago över 15 gånger så var det fösta gången här. Väldigt trevligt! Bra att veta är att de inte serverar alkohol men du kan vara helt lugn – det är helt ok att ta med egen:)

Fortfarande en massa härliga saker att göra

Vi bodde nere i Crown Point och badade mest på underbara Pigeon Point. Precis som vi brukar hade vi en heldag i Castara. Denna gång passade vi på att åka dit en torsdag för att få uppleva en bonfire på stranden. Varje torsdagskväll tänds en stor brasa upp på Castaras strand. Det känns som om hela byn är där för lite liming, supermysigt! Torsdagarna till ära bakar de även bröd och pajer i utomhusugnen, jättegott. Nästa gång ska jag bo här uppe några nätter, tycker så mycket om denna lilla by.

Vi hann även med en tur med Sugarlips (glasbottom boat) ut till Nylon Pool och BBQ på No Man´s Land, alltid lika nice.

Hur tar du dig till Tobago 2023?

Om du vill åka till Tobago nu i sommar så är Brittish Airways den smidigaste lösningen. Du behöver byta flygplats i London och ta en övernattning där men det är inte alls så krångligt som det låter. Snarare ett ganska skönt avbrott i resan.

I november återupptar Condor sina direktflighter från Frankfurt men prisläget är ganska högt så jag tycker fortfarande att BA är att föredra.

Har du några frågor om Tobago så slå mig en signal så berättar jag gärna mer! //Carina


Publicerat

i

av

Etiketter:

Tobagoresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 

Ring eller maila oss! 
📞 08-30 21 03 
📩 info@tobagoresor.se

Nyfiken på en resa till Tobago? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!