Nyfiken på att dyka på Tobago?

Dykning och snorkling på Tobago

Tobago, är inte bara stränder utan bjuder även på magnifika undervattenslandskap. Med sina korallrev, färgglada fiskar och kristallklara vatten är Tobago definitivt en destination för den dyk- och snorklings intresserade resenären. Var det är bäst att dyka och snorkla och annat bra dykrelaterat att veta ska vi försöka reda ut nedan.

Några av Tobagos platser för dykning och snorkling 

Dykningen på Tobago erbjuder en imponerande mångfald av dykplatser och marint liv, vilket gör det till en utmärkt destination för dykare av alla nivåer. Här hittar du korallrev, väggar, vrakdykning, grottor och pelagiskt liv. Kort sagt så finns det dykplatser för alla intressen och nivåer.

Speyside

Beläget på öns nordöstra kust, är Speyside känt för sina dramatiska väggar, stim av barracuda och andra stora pelagiska fiskar. Några av de mest kända platserna här:

  • Japanese Gardens: Denna dykplats vid Speyside är känd för sina vackra korallformationer som liknar en japansk trädgård. Med sitt lugna vatten och rika marina liv är det ett favoritställe för både nybörjare och erfarna dykare.
  • Kelleston Drain: För de som söker en mer avancerad dykningserfarenhet är Kelleston Drain ett utmärkt val. Denna dykplats erbjuder en brant drop-off som leder till stora djup och möjligheten att stöta på pelagiska arter som haj, barracuda och sköldpaddor.
  • The Sisters: Beläget strax utanför Speyside, är The Sisters två mindre korallrev som erbjuder en färgglad och mångsidig undervattensupplevelse. Här kan dykare förvänta sig att se allt från små anemoner till stora stim av tropiska fiskar.
Dyka på Tobago

Store Bay

Nära den livliga turistorten Crown Point hittar du Store Bay. Store Bay perfekt för både nybörjare och erfarna dykare. Med sitt lugna vatten och rika marina liv är det ett utmärkt ställe att utforska korallrev och kanske till och med stöta på havssköldpaddor. 

Mount Irvine

Dykning runt Mount Irvine på Tobago är en upplevelse som lockar både nybörjare och erfarna dykare. Mount Irvine ligger på öns sydvästra kust och erbjuder ett antal dykplatser som är kända för sin rika marina mångfald och dramatiska undervattenslandskap. Här är några av de mest framstående dykplatserna runt Mount Irvine:

  • Mt. Irvine Wall: Denna dykplats är känd för sin dramatiska vertikala drop-off som sträcker sig ner till stora djup. Väggen är täckt av ett överflöd av koraller och svampar och är hem för en mängd olika marina arter, inklusive snapper, kirurgfiskar och ålar.
  • Black Jack Hole: För de som söker en mer äventyrlig dykning erbjuder Black Jack Hole en spännande möjlighet att utforska en djup, grottlignande struktur. Här kan dykare förvänta sig att se revhajar, sköldpaddor och andra stora pelagiska arter som passerar genom området.
  • Flying Reef: Beläget nära Mount Irvine Bay, är Flying Reef känt för sina stora korallformationer och rika marina liv. Här kan dykare förvänta sig att se allt från färgglada anemoner till skolor av snappers och kirurgfiskar.

Buccoo

Om du är mer intresserad av att snorkla än att dyka kan Buccoo vara något för dig. Här hittar du t. ex. Angel Reef och Nylon Pool. Båda lämpar sig utmärkt för snorkling med sina grunda klara vatten.

Dyka på Tobago, snorkling vid Nylon Pool

Tobagos ställning som dykdestination

Tobago kan inte ignoreras när det kommer till dykdestinationer i Västindien. Med sitt rika undervattensliv och mångfalden av dykplatser gör att ön står sig starkt i konkurrensen mot andra destinationer i regionen. Medan platser som Aruba och Bonaire ofta lockar dykare med sina välskötta rev och enkla tillgångar, erbjuder Tobago en mer äventyrlig och otämjd upplevelse för dem som söker något utöver det vanliga.

Vad som kan vara bra att veta

Dykskolor och certifieringar: Tobago har flera dykskolor och operatörer som erbjuder allt från nybörjarkurser till avancerade dykcertifieringar. Många av dessa skolor är anslutna till PADI (Professional Association of Diving Instructors), vilket garanterar högkvalitativ undervisning och säkerhet.

Bästa tid att besöka: Dykning och snorkling är möjligt året runt på Tobago, men den bästa tiden är under de torra säsongerna, som sträcker sig från januari till maj och igen från september till december. Under dessa månader är vattnet klarare och vädret är vanligtvis lugnare.

Respekt för miljön: När du dyker eller snorklar på Tobago är det viktigt att respektera den marina miljön. Undvik att röra vid eller skada korallerna och undvik att mata eller störa djurlivet.

Dykning och snorkling på Tobago är en upplevelse som inte lämnar någon oberörd. Med sina fina dykplatser, vänliga atmosfär och härliga natur, är Tobago en destination som bör stå på listan för alla vattenälskare!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Tobagoresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 

Ring eller maila oss! 
📞 08-30 21 03 
📩 info@tobagoresor.se

Nyfiken på en resa till Tobago? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!