Att göra på Tobago

Våra fem favoriter att göra på Tobago

Tobago är ett av våra favoritresmål här på Kenzan Travel, ett resmål vi rest till i decennier. Den lilla ön sägs vara platsen där Robinson Crusoe hamnade när han blev skeppsbruten. På Tobago njuter vi av öns vita stränderna, det kristallklara vattnet, palmerna, calypsomusiken och den lugna livsrytmen.  Men trots sin litenhet finns här mycket att göra. Här kommer våra fem favoriter att göra på Tobago.

Pigeon Point sinnebilden för strandparadis

Det går inte att komma runt, Pigeon Point är så nära ett måste du kan komma på Tobago. Här hittar du själva sinnebilden för en strand i Karibien men vit sand, blått hav och palmer som vajar i strandkanten. Och om du sett någon bild på Tobago är sannolikheten stor att den föreställer den lilla piren med sitt halmklädda tak.

Pigeon Point, Tobago

Läs mer om

Hyr bil och åk runt ön

Tobago är en liten ö som du enkelt kan köra runt på en dag. Att hyra bil är ett ypperligt sätt att uppleva hela ön även de mindre besökta delarna. Stanna vid Fort King George Heritage Park, Tobagos största fort. Ta en lunch i den söta, med tobagiska mått mätt, staden Charlottenville (vi andra skulle nog välja att kalla den fiskeby). Bada i det 56 meter höga vattenfallet Argyle. Men den största upplevelsen är helt enkelt den vackra vindlande vägen med storslagna utsikter.

Bo några dagar i Castara

Castara är en liten fiskeby på Tobagos västra Karibienkust – läsidan. Här har fiske länge varit det främsta levebrödet men på senare år även turismen. Den lilla byn har en levande vacker 300 meter lång strand som kantas av färgglada fiskebåtar. Ett perfekt ställe för några dagars chill.

Att göra på Tobago

Läs mer om

Liming på Sunday School

På Tobago betyder Sunday School något helt annat än vad de flesta av oss associerar med begreppet. Här är det ett skönt beachparty (och clubparty) som tar plats varje söndagskväll på stranden i Bucco. Då samlas foodtrucks, suvenirförsäljare, lokala & turister för att ägna sig år vad tobagierna har utvecklat till en konstart – liming. Under kvällen kan du ägna dig åt liming – hänga och njuta av livet – ackompanjerad av musik från Dj och steelband.

Simma med hästar

Ta en barbackaritt längs Buccobeach. Efter en bit vänder du och din häst ut i havet och din häst tar dig simmandes tillbaka till början av stranden. En otroligt härlig djurupplevelse!

Att göra på Tobago

Läs mer

Mer att göra på Tobago

Det finns självklart orolig mycket mer att göra på vår lilla favoritö Tobago. Men du måste såklart också hinna hänga på stranden, dricka fruktjuice, och läsa en bok. Helt enkelt hinna ha en helt underbar semester!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Tobagoresor är en del av reseföretaget Kenzan Travel. Vi består av resebyråerna Afro-Caribbean Travel, Aktivresor & Kenzan Tours. 
Vi erbjuder resor till stora delar av världen och har varit verksamma sedan 1996. 

Ring eller maila oss! 
📞 08-30 21 03 
📩 info@tobagoresor.se

Nyfiken på en resa till Tobago? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!