På den lille västindiska ön Tobago i princip vid vägens slut ligger Tobago Cocoa Estate. På plantagen producerar man kakao som bl.a används i tillverkningen av den ekologiska, mångfaldigt prisbelönta chokladen Laura. Och mannen bakom allt är Duane Dove, bördig från Tobago, och bosatt i Sverige sedan många år. Duane har sedan 2005 drivit kakaoodling på Tobago och under högsäsong finns möjlighet att besöka plantagen (endast bokning).
Läs mer: Utflykter på Tobago

Under visningen får du lära dig allt om kakaoodlingens vedermödor för det är verkligen en kräsen liten plata som behöver mycket omvårdnad. Du får följa kakaon från frö till böna färdig för export. För själva chokladtillverkningen sker i Frankrike. Provsmaka chokladen får du såklart göra ändå!







I januari 2020 ordnar vi på ACT en resa till Tobago som inkluderar ett besök på plantagen. Du kan läsa mer om resan Kulinariska Tobago här.
För öppettider och bokning: Kontakta Tobago Cocoa Estate direkt på info@tobagococoa.com
Hitta hit: Roxborough, Trinidad & Tobago, 11°15’03.0″N 60°35’26.0″W
Mer om kakaoplantagen läser du här : Afro-Caribbean Travel, Tobago Cocoa Estate, På vift
Foto: Cathinka Ingman, Algarve